Haberler ve Duyurular
Haberler >
Haberler ve Duyurular

TÜRK ARMATÖRLER BİRLİĞİ, DOLANDIRICILARA KARŞI ÜYELERİNİ UYARDI

 

 

 

Türk Armatörler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, liman masrafı diğer gemi masraflar konusunda armatörlük firmalarına sahte e-mailler göndererek masrafların sahtecilerin kendi belirttikleri hesaplara yatırmalarını istediklerini kaydederek, bu konuda daha dikkatli olmalarını istedi.

 

Türk Armatörler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Çınar imzasıyla yapılan yazılı açıklama aynen şöyle;

"1. Son dönemlerde gemi liman masrafı veya buna benzer masraflar konusunda armatörlük firmalarına sahte e-mailler göndererek masrafların sahtecilerin kendi belirttikleri hesaplara yatırmaları istendiğine dair bildirimlerde bulunulmaktadır. 

2. Sahteciler armatörlük firmasının o ülkede çalıştığı acentenin aynı antetli kağıdını, mührünü, kağıt formatını kullanmakta ve fakat fark edilmeyecek şekilde çok küçük harf ve numara değişiklikleri yapmaktadırlar. Bu tip olaylar başta Meksika, Brezilya olmak üzere birçok ülkede karşı karşıya kalınmakta ve bu sahtecilik olayları her geçen gün artış göstermektedir.

3. Bu nedenle Türk Armatörler Birliği olarak tüm sektör firmalarının aşağıda belirtilen tedbirleri uygulaması önerilmektedir.

   -  Liman masrafları, Süveyş ve Panama Kanalı gibi diğer tüm masrafların doğru yere ödendiğinden emin olunmalı
   -  Sadece e-posta ile değil telefon, faks vb. birçok iletişim aracı kullanılarak çoklu teyit sağlanmalı
   -  Şirket adı, banka hesap numaraları harf harf, numara numara ve tek tek kontrol edilmeli

4. Sadece bu konuyla sınırlı olmamakla birlikte yaşamış olduğunuz benzer her türlü olayı bize bildirmeniz halinde Türkiye'deki tüm armatörlük firmalarına bu duyurularımız iletilecektir."

 


Gemi Sanayiciler Derneği 2013 Tüm Hakları Saklıdır.