Haberler ve Duyurular
Haberler >
Haberler ve Duyurular

TÜRK LOYDU VE TÜV NORD ARASINDA NÜKLEER İŞBIRLIĞI PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

 

Enerji temininde dışa bağımlılıktan kurtulma hedefi ile nükleer enerjiye geçmeye hazırlanan Türkiye’de; inşa süreci devam eden Mersin Akkuyu ve proje çalışmaları devam eden Sinop nükleer santralleri ile yatırımlara süratle devam edilmektedir Nükleer santrallerin güvenli kurulum ve işletmesi için oluşturulan nükleer standart ve mevzuatlara göre uygunluk değerlendirme hizmetleri sürecin en önemli aşamalarındandır. Bu alanda uygunluk değerlendirmesi (test, muayene ve belgelendirme) ve eğitim hizmetleri gerçekleştirmek üzere; nükleer enerji alanında  faaliyet yürüten Almanya merkezli uluslararası alanda  dünyaca bilinen bir uygunluk değerlendirme kurumu olan TÜV Nord Almanya ve Türkiye ile Türkiye’nin ulusal uygunluk değerlendirme kuruluşu olan Türk Loydu arasında üçlü işbirliği protokolü imzalandı.

 

11 Nisan 2017 tarihinde Türk Loydu Merkez Ofisi’nde Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cem Melikoğlu, TÜV Nord EnSys GmBh & Co. KG  Genel Müdürü ve Nükleer Enerji Faaliyetleri Başkanı Sn. Astrid Petersen ve TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. Türkiye Genel Müdürü Sn. Rıza Başkan’ın katılımlarıyla düzenlenen tören ile üçlü işbirliği protokolü imzalandı. Törende Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Alper Eralp, Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü Ayfer Adıgüzel, TÜV Nord EnSys GmBh & Co. KG Uluslararası Nükleer Faaliyetleri İş Geliştirme Müdürü Dr.Oliver Rabe, Nükleer  Faaliyetleri Dizayn & Materyaller Departmanı  ve Ekipman güvenliği Birim Yöneticisi Dr. Ulrich Ruckriem, Türk Loydu yöneticileri ile TÜV Nord yöneticileri hazır bulundu.

Protokol kapsamında  nükleer enerjide uluslararası yüksek tecrübeye sahip olan TÜV Nord Almanya ve Türkiye Şirketi ile Türkiye’nin endüstriyel belgelendirme ve muayene ilgili önde gelen kurumlarından biri olan Türk Loydu’nun sahip oldukları sektörel birikim, altyapı yeterliliği ve yüksek standartları ile nükleer enerji alanında ortaklaşa uygunluk değerlendirme hizmetleri sunacaklar.

 

İmza töreninde konuşma yapan Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, ülkemizde son dönemde gerçekleşen tüm mega altyapı projelerinde Türk Loydu olarak yer aldıklarını ve ülkemizin enerji ihtiyacını karşılama anlamında yeni ufuklar açacak nükleer enerji santralleri ile ilgili faaliyetlerde de milli bir kuruluş olarak yer almak istediklerini ve bunun için uluslar arası tecrübeye sahip nükleer enerjide başlıca uygunluk değerlendirme kuruluşlarından olan TÜV Nord ile işbirliği yapmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Askeri gemilerde bugüne kadar başarıyla gerçekleştirdikleri milli görevi nükleer enerjide de benzer şekilde sürdürerek ülkemizdeki ileri teknoloji ürünlerinin yaygınlaşmasını hedeflediklerini vurguladılar. 

 

Törende TÜV Nord adına bir konuşma yapan TÜV Nord EnSys GmBh & Co. KG  Genel Müdürü Sn. Astrid Petersen ise Türk Loydu ile yaptıkları işbirliği protokolünün başarılı sonuçlar getirmesini dilediler ve işbirliğinin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundular.

 


Gemi Sanayiciler Derneği 2013 Tüm Hakları Saklıdır.