Haberler ve Duyurular
Haberler >
Haberler ve Duyurular

KIYI İSTANBUL PROJESİ 2018 YILINDA AÇILACAK

3 yabancı ve 1 Türk yatırımcının ortaklığıyla kurulan Yeditepe Marina, Büyükçekmece’de hayata geçireceği Kıyı İstanbul için kolları sıvadı. 500 milyon euro yatırım değerine sahip proje otel, marina ve çarşıdan oluşacak.

          Alman ve İsviçreli yatırımcılardan oluşan 3 şirket ve 1 Türk ortaklığıyla kurulan Yeditepe Marina, 500 milyon euro yatırım değeriyle Kıyı İstanbul projesini hayata geçirmek için güç birliği yaptı. Marina, otel ve Avrupa'nın 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan, 7 cadde ve 7 meydandan oluşan çarşı bölümünün de yer alacağı projenin 2018'in son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

4 bin kişilik istihdam
Projenin bittiğinde 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacağını belirten Yunus Söylet, 81 bini kapalı, 7 bini açık olmak üzere toplamda 88 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan çarşı bölümünde 200'ün üzerinde mağazanın yer alacağını söyledi.


Türkiye’nin deniz üstündeki  ilk oteli
Kıyı İstanbul Marina Büyükçekmece proje kapsamında 152 oda kapasiteli otel de bulunuyor. Kıyı İstanbul Oteli, Türkiye’nin deniz üstündeki ilk oteli olma özelliği taşıyor.


Gemi Sanayiciler Derneği 2013 Tüm Hakları Saklıdır.